Svetsteknik och svetsansvar

Svetsning är en så kallad speciell process vilket innebär att kvaliteten inte kan säkerställas i efterhand. Alltså måste processen kvalitetssäkras från början till slut.

Kvalitetssäkring av svetsning görs i vårat tycke bäst genom att bygga upp ett kvalitetsledninssystem för svetsning, gärna baserat på den internationella ISO 3834-standardsviten. För många reglerade branscher är det ett krav att det svetsande företaget är certifierade enligt ISO 3834-x. Detta gäller till exempel för stålkonstruktioner, trycksatt utrustning och kärnkraft.
Ofta ställs också krav på att företaget har en eller flera personer som fungerar som svetskoordinator(er) med "rätt" kvalifikationer. Detta brukar även kallas "svetsansvarig".

Svetsansvarig

Vi har flera kunder som använder oss som svetsansvariga i deras verksamheter. Om även ni har behov av svetsansvarig så kan vi självklart lösa detta.Vi erbjuder:
- Prenumerationstjänst på svetsansvar där företaget betalar en månadsavgift
- Kortare uppdrag där en svetsansvarig behövs i tex ett projekt
Kontakta Magnus eller Henrik så tar vi fram en lösning som passar bra för just er.

Utbildning

Behöver ni fräscha upp kunskaperna kring svetsning och materialteknik. Vi erbjuder ett flertal utbildningar. - Visuell kontroll av svets
- Svetsteknik
- Materialteknik
- Värmebehandling

Vi kan hålla kurs på ert företag, via distans eller i våra lokaler i Kristinehamn.

Ledningssystem

Vi kan hjälpa till att bygga upp ledningssystem för svetsning enligt ISO 3834-serien. Vi kan också erbjuda revisioner och översyn av befintliga system. Detta kan vara bra att göra innan man genomgår en "riktig" certifieringsrevision med ett tredjepartsorgan.